keskiviikko 31. elokuuta 2011

ruokapiiri

Pari viikkoa sitten perheemme liittyi luomuruokapiiriin. Se on ollut aikeena jo pitkään, ja nyt päästiin viimein sanoista tekoihin. Tänään puoliso kävi noutamassa ensimmäisen tilauksemme, ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää! Tässä saalis:


Munia, iso keräkaali, kilo cashewpähkinöitä, kilo punaisia linssejä, Urtekramin tahinia, kilo banaaneja, kilo omenoita, kilo nektariineja, kurkku, kaksi paprikaa ja kilo porkkanoita. edit: Kuvasta puuttuvat sitruunat, jotka unohtuivat miehen reppuun. Koko setti maksoi 41 euroa.

Pakko myöntää, että aluksi epäilytti ostaa tuoretuotteita joita ei ollut itse nähnyt ja valinnut. Pelkäsin, että pusseista paljastuu rupisia vihanneksia ja madonsyömiä hedelmiä, jotka on haalittu kasaan jostain laatikon pohjalta. Mutta se oli turha pelko; näin hyvälaatuisia luomutuotteita löytää harvoin kaupastakaan. Ja ihan erityisesti tykkään edullisista pähkinöistä, sillä niitä meillä kuluu paljon. Paljon muutakin houkuttelevaa oli valikoimissa, mutta tällä kertaa valitsimme nämä herkut. Tilaamme varmasti toistekin!

Ja hommahan siis toimii niin, että porukalta kerätään tilaukset viikoittain, jokainen täyttää oman sarakkeen tilauslomakkeesta ja maksaa ostokset piirin tilille. Tuotteet ostetaan suoraan tuottajilta ja tukusta ja ostajat noutavat ne sovitusta paikasta. Jokainen jäsen sitoutuu tekemään pari tuntia talkootyötä kauden aikana, ettei kaikki kaadu samojen ihmisten harteille.

Kiinnostuitko? Helsingin luomupiirin Facebook-ryhmä löytyy täältä. Muita ruokapiirejä löydät mm. täältä (listan ajantasaisuudesta ei minulla ole tietoa).

2 kommenttia:

  1. Pakko sanoa että hyvän näköinen saalis!

    VastaaPoista
  2. Me saadaan nykyään miehen työkaverilta kananmunia (ja viiriäisenmunia...yyh...) jotka on siis sen omasta luomuhippikanalasta, ja mä oon ihan hirvee koska vaikka olin innoissani noista lähimunista (jotka tuli höyhenillä ja oljilla ryyditettynä!) niin olin koko ajan ihan varma että niissä on jotain _tosi_outoa, että joko sieltä kuoriutuu joku mutanttitipu tai muuten vaan epäilyttäviä...

    VastaaPoista