perjantai 12. elokuuta 2011

Lakumaku

Mä olen hurahtanut lakritsiin, aivan täysin. En tiedä tasan milloin ja miksi, mutta sitä on saatava, ja usein. Tänään vaunutellessa mietiskelin että ehkä raskausajan rajoitukset salmiakin ja lakristin syönnissä on pistänyt mut nyt hamstraamaan tätä herkkua. Otti ilmeisesti koville ne max 50g päivässä 9 kuukauden ajan =D Outoa kylläkin tätä lakuhimoa ei ennen raskautta oikeastaan ollut olemassakaan.

Ehdoton suosikkini on Kouvolan lakritsi, ja Panda on hyvä kakkonen. Eilen sitten bongasin että tarjolla olisi myös Pandan "Natural" lakua, ja lähetin heti illalla miehen lakuostoksille. Kaksi sorttia kotiutui:


Ja mikä lakritsionni! Pandan tavallisessa lakritsissa on nämä 7 ainesta: Siirappi, vehnäjauho, glukoosi-fruktoosisiirappi, lakritsiuute, melassi, väri (lääkehiili), aromi (anisöljy). Näissä Natural-versioissa taas on 4 ainesosaa ja ei mitään lisä-/säilöntäaineita. Yrttiversioissa anisöljyn sijasta yrttiuutetta. Molemmat luonnollisia aromeja.

Maku oli yllättävän hyvä! "Peruslaku" on hyvinkin lähellä sitä tavallista Pandaa, ja yrttilaku taas on ihanan raikas. Löytyi siis edes vähän terveellisempi tapa herkutella! Wuhuuuu! Seuraavaksi voisin kokeilla vaikka kauraleselakritsia, mutta siihen suhtaudun skeptisesti, kuullostaa Tosi Terveelliseltä =D

2 kommenttia:

  1. Voin varmaan syyttää sua siitä että olen himoinnut lakuja jo monta päivää!

    VastaaPoista
  2. Haha, voi olla. pahoitteluni jo etukäteen, seuraavaksi aion kirjoittaa jätskistä =D

    VastaaPoista