tiistai 9. elokuuta 2011

Trafiikkia keittiössä

Meillä on viime aikoina käyty ahkerasti keittiön kaappeja läpi, ja tavaraa on sekä tulossa että menossa, enemmän kuitenkin menossa. Tilaa ei hirveästi ole, ja se on ollut yksi syy pieneen karsimisurakkaan. Suurempi syy on kuitenkin tämä rakas hurahdus.

Kaikki mitä tähän mennessä olemme nähneet ja lukeneet, puoltaa ajatusta että elintarvikkeiden säilytys, ja varsinkin lämmitys, muoviastioissa on asia jota haluamme yrittää välttää. Lapsemme on saanut maitonsa BPA-vapaasta tuttipullosta ne muutamat kerrat kun olen ollut poissa kotoa, lasista tuttipulloa kun ei ikävä kyllä enää hyväksynyt käyttämään kun oli tuohon ensimäiseen tottunut. Kemikaalicocktail-blogissa on hyvä tietoisku aiheesta.

Viikko sitten mies pakkasi laatikkoon leivänpaahtimen, vedenkeittimen ja monitoimikoneen, jotka kaikki menevät veljelleni kun tämä piakkoin muuttaa omaan asuntoon. Ne veivät lähinnä tilaa, varsinkin kun talossa on jo yksi erittäin hyvä blenderi ja leipää ei paahdeta. Minä olen ainoa joka syö leipää, ja sekin on sitä ihanaa lisä- ja säilöntäaineetonta ja vielä hiivatonta ruislimppua, ja se on parhaimmillaan ihan sellaisenaan! Mies taas päätti, että sen sijaan että kuumentaa vettä muovisessa kannussa koko ajan, ryhtyy lämmittämään vetensä perinteisesti levyllä. Keraaminen liesi suorittaa tuon tehtävän vielä melko nopeasti. Ja jos se jossain vaiheessa tuntuu liian hitaalta tms (tai mä tarvitsen häälahjaidean =D) on saatavilla myös metallisia vedenkeittimiä.

Seuraavaksi katseet kääntyivät mikroa kohti. Pääasiallinen käyttö on vauvanruokien lämmittäminen, ja joskus olen jotain omiakin siinä lämmittänyt. Tuumasimme että vesihauteessa nuo lapsenkin ruoat saa lämmitettyä ja puuro tietenkin pyöräytetään helposti kattilassa. Näillä näkymin siis mikro on myös lähdössä.

Muoviset säilytysastiat ja lastat meni jakoon jo jonkun aikaa sitten, niitä otti moni ystävä innolla vastaan. Nyt pääosassa välineissä on puu ja metalli. Astioissa taas lasi ja keraamiset astiat on kovassa käytössä, ja niitä onkin iso kasa, joten mitään uutta ei ole tarvinnut hankkia. Muoviset juomapullot lähti myös sen siliän tien, ja tilalle hankittiin Stockan alennuksista kuin tilauksesta löydetyt Siggin alumiiniset juomapullot.


Kivennäisvettä meillä juodaan melko paljon, ja kun siihen on mahdollisuus, ostetaan Pellegrinoa, Perrieriä ja muita lasipullossa saatavilla olevia tuotteita. Nyt kun vielä saisi jotain ihanaa kotimaista kivennäisvettä lasipullossa niin ai että!

Mehustin on tilattu, ja mies odottaa malttamattomana sen saapumista. On tää aikamoista, yleensä noi fiilistelyt on liittyneet johonkin poikien paintballviikonloppuun, tai hienojen autojen katseluun, ja nyt se on intopiukeena tuoremehuista. Mut on yllätetty!

4 kommenttia:

  1. Meillä on laiskahkosti tehty samanlaista puhdistusta - muovia on edelleen paljon, mutta yritämme ainakin olla hankkimatta sitä lisää ja kenties pikkuhiljaa hankkiutua siitä eroon. Vedenkeitin hajosi jo vuosi sitten ja mikro toissapäivänä! Nyt mun missioni onkin saada mies taipumaan siihen, että uutta mikroa ei hankita. Itse en jäisi mokomaa möhkälettä kaipaamaan - se vie hirveästi tilaa muutenkin ahtaassa keittiössä, eikä sille paljon käyttöä ole. Olen elänyt mikrotonta elämää ihan onnellisena monta vuotta enkä usko että siihen sopeutuminen kauan veisi.

    VastaaPoista
  2. Niin mekin ollaan jo haaveiltu että mitä tuossa isossa mikromontussa voisikaan säilyttää jos sitä mikroa ei olisi..

    VastaaPoista
  3. Kiva kirjoitus! Mä voisin luopua vedenkeittimestä, mutta mikroa kyllä käytetään paljon.

    Kauniita pulloja, olen joskus katsellutkin samoja, mutta nyt harmittaa, kun en ostanut. Edellinen hajosi eikä täältä Vaasasta enää saa pulloja yhtä hyvin kuin Helsingistä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Satu =)
    Ja niin, täytyy myöntää, nyt taas mikroa käyttäneenä en olekaan enää ihan varma sen lähdöstä. Mieheni tosin taitaa olla.

    Tosiaan näppäriä on noi pullot, kulkee mukana kaikkialla. Onhan niissä kova hinta, mutta eipä tartte olla joka toinen päivä olla ostamassa uutta muovipulloa kaupasta..

    VastaaPoista