perjantai 5. elokuuta 2011

hyvä postipäivä

Tänään posti toi ison kasan tavaraa iHerbistä, mm. chia-siemeniä, jotka ovat uusi tuttavuus minulle. Niitä testattiin heti vauvan aamiaisessa ja hyvin maistui. Heitin pari ruokalusikallista siemeniä likoamaan vajaaseen lasilliseen vettä, vartin päästä survoin sauvasekoittimella sekaan banaanin ja muutaman mansikan ja maustoin vaniljalla. Hyvin upposi - ja reilusta annoksesta jäi vielä vaikka kuinka paljon myöhemmin syötäväksi. Koostumukseltaan puuro oli jotain vanukkaan ja vispipuuron välimaastosta. Itse laitoin siemeniä omaan aamupirtelööni, johon tuli lisäksi mm. mustikoita ja banaania.



Paketeista kuoriutui myös macaa, lucumaa, vitamiineja, MSM-jauhetta ja spirulinapuristeita. Jälkimmäisistä en vielä ole päättänyt, alanko syödä niitä imetysaikana vai vasta imetyksen päätyttyä. Aika ristiriitaista tietoa löytyy siitä, mitä imetysaikana saa syödä - ja mitä lapselle saa syöttää. Mm. tässä Terveyskirjaston artikkelissa sanotaan, ettei pienille lapsille saisi antaa raakapuuroja, koska ne sulavat huonosti (itselläni on hiukan toisenlaisia kokemuksia!). Imettävä äiti ei myöskään saisi juoda yrttiteetä eikä käyttää (luontais)lisäravinteita. Ihan kaikkia suosituksia ei meillä noudateta, luotan intuitiooni enemmän kuin varmuuden vuoksi -suosituksiin.

Eilinen raakapäivä ei onnistunut ihan suunnitelmien mukaan. Onnistuin tekemään niin pahaa ruokaa etten saanut sitä syötyä ja niinpä olin illalla hirvittävän nälkäinen. Paistoin iltapalaksi kolme luomumunaa ja söin ne salaatin kanssa. Laskeskelin päivän energiamääriä Kiloklubin kalorilaskurin avulla ja totesin jääneeni plussan puolelle (luultavasti - arviointi oli tietysti hankalaa, kun laskuri ei tunne raakasuklaata tai edes kaakaovoita).

Sinänsä ruokakokeiluni ei ollut mitenkään epäonnistunut - tein kesäkurpitsapastaa tomaatin ja cashew-peston kera - vaan vika oli suutuntumassa. En pidä mössöistä, jollaista pesto eittämättä oli. Olen syönyt vastaavia juttuja aikaisemminkin, enkä pitänyt niistä silloinkaan - olisi pitänyt uskoa! Luulen, että muutenkin koko päivä raakana on minulle tässä vaiheessa aivan liian radikaalia; helpompaa ja luonnollisempaa on syödä aamulla ja päivällä raakapainotteisesti ja illalla sitten kypsennettyä ruokaa. Smoothieaamiaiset ja salaattilounaat kehiin siis!

Raakasuklaata syntyi illalla myös. Niin hyvää kuin kaakaojauhepohjainen suklaa olikin, ei se päässyt lähellekään viime viikolla kokeiltua lucumavalkosuklaata. Muutenkin taidan pitäytyä jatkossa valkosuklaakokeiluissa, sillä kaakao on todella vahva stimulantti ja sen huomasin taas eilen. Itse en saa raakakaakaosta mitään hyvää energistä flow-fiilistä niin kuin jotkut, vaan lähinnä tulee levoton ja vainoharhainen olo, sellainen että jokin on pielessä mutta en keksi mikä. Eikä tarvitse monta palaa syödä. Mutta kyllähän tuosta virtaa saa, ja voin hyvin kuvitella että viikonloppusiivousta käynnistellään raakasuklaan avulla huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti