keskiviikko 24. elokuuta 2011

liikettä lanteisiin

Kävin viime keväänä Töölön Kisahallilla Tribal Fusion -vatsatanssin viiden kerran alkeiskurssin, jonka veti ystäväni Laura. Täksi syksyksi on luvassa lisää kivaa, sillä Laura pitää uuden kurssin samassa paikassa; tällä kertaa kahden tunnin sessioita on tulossa kokonaista seitsemän. Mukaan mahtuvat niin alkeis- kuin jatkotasonkin tanssijat. Lauran blogissa lisätietoa kurssista. Suosittelen lämpimästi - meininki on rento ja opettaja huipputyyppi!

Olen teini-ikäisestä asti tiennyt, että joskus vielä haluan harrastaa vatsatanssia. Sama juttu kuin joogan kanssa: sen vain tiesi, että siitä tykkää, vaikkei ollut edes kokeillut. Monistakin syistä en ole aikaisemmin päässyt harrastusta aloittamaan, vaikka melkein joka syksy olenkin selannut itämaista tanssia tarjoavien koulujen sivut läpi. Mistään fuusiotribaalista en ollut kuullutkaan, ennen kuin Laura alkoi opettaa sitä, mutta kun perehdyin aiheeseen, totesin että tämän on oltava Se Juttu.

Fuusiotribaali on modernista American Tribal Style -vatsatanssista kehittynyt tyylilaji, joka yhdistelee mm. modernia ja klassista vatsatanssia, flamencoa, kansantansseja sekä breakdancea ja muita katutansseja. Musiikki voi olla esimerkiksi itämaista, balkanilaista, intialaista, triphopia, rockia - mitä ikinä mieleen juolahtaakin. Tanssijat pukeutuvat näyttävästi, tyypillisesti asuun kuuluu ainakin upea hiuskoriste ja paljon koruja, vaatetuksena voi olla koristeellinen yläosa ja housut tai hulmuhelmat. Visuaalisuus on olennainen osa tanssiesitystä ja siihen panostetaan paljon.

Oma tanssitaustani on olematon, enkä vielä edes haaveile upeista esiintymisasuista. Viime kurssin alussa olin jäykkä kuin rautakanki: en ollut harrastanut vuoteen mitään liikuntaa hankalan raskauden ja vauva-ajan väsymyksen vuoksi ja selkäni oli hajalla vauvan kantamisesta ja tiheistä yöimetyksistä. Ensimmäisillä tunneilla en saanut rintakehää liikkumaan juuri ollenkaan eikä lantionkaan liike kovin sujuvaa ollut. Jossain neljännen ja viidennen kerran vaiheilla tapahtui kuitenkin ihme: sekä rintakehä että ikuisuusjumissa ollut alaselkä alkoivat viimein toimia omillaan, tanssiasento muuttui luontevaksi ja muutama kivulias lihasjumitus katosi kokonaan. Harmillista, että juuri siinä vaiheessa kurssi loppui - kotona omin päin treenaaminen ei ole onnistunut, kun muuvssit eivät ole vielä niin hyvin hallussa että harjoittelu sujuisi ilman opettajaa. Onneksi syyskuussa pääsee taas tanssimaan!

Miltä se Tribal Fusion sitten näyttää? No tsekkaapa vaikka nämä:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti