lauantai 6. elokuuta 2011

kosmetiikkasuosikit

Minulla on ongelmaiho. Olen atoopikko ja monien atoopikkojen tapaan allerginen iholla elävälle Malassezia furfur -hiivasienelle. Lisäksi ihoni on tyypillinen pintakuiva sekaiho, tukkeutuu helposti ja on pahimmillaan yhtaikaa rasvainen ja hilseilevän kuiva. Ajoittain kärsin myös ruusufinnistä.

Kuten kuvitella saattaa, oikeanlaisten hoitotuotteiden löytäminen on haastavaa. Olin joitakin vuosia melko tyytyväinen Biothermin asiakas, mutta päätettyäni siirtyä asteittain kokonaan luonnonkosmetiikkaan olen joutunut aloittamaan täydellisten tuotteiden metsästyksen alusta. Ryhdyin tähän epäileväisenä, sillä aiemmat kokemukseni luonnonkosmetiikasta olivat olleet todella huonoja. Kokeilemani luonnonkosmetiikkatuotteet olivat voimakkaan ja tunkkaisen hajuisia ja alkoholipitoisia ja saivat ihon kutisemaan entistä pahemmin. Tällä uudella kierroksella olen kuitenkin onnistunut löytämään loistavia tuotteita, joita käyttäessäni iho voi paremmin kuin koskaan!

Tässä muutamia suosikkejani:


suolasaippua

Olen viime syksystä asti pessyt kasvojani Jalokivigalleriasta ostetulla suolasaippualla, joka ei nimestään huolimatta sisällä saippuaa vaan on tiiviiksi kimpaleeksi puristettua Himalajan vuorisuolaa. Suola levitetään käsin kostealle iholle, annetaan vaikuttaa ja pestään pois. Joskus annan suolan vaikuttaa yön yli, joskus vain suihkun ajan. Iho tulee pehmeäksi enkä suolakäsittelyn jälkeen tarvitse lainkaan kosteusvoidetta! Suolasaippuan rinnalla ei myöskään tarvitse käyttää erillistä kuorintavoidetta.

Meikkiä suolasaippua ei poista, joten jos olen meikannut, poistan meikin ensin puhdistusvaahdolla ja hieron suolan iholle vasta sen jälkeen. Suola saa ihon aluksi kihelmöimään hiukan, mutta sitä ei tarvitse pelästyä. Rikkinäiselle iholle suolaa ei kuitenkaan pidä laittaa.

Sen jälkeen kun aloin käyttää suolasaippuaa, ruusufinnistä ei ole näkynyt jälkeäkään. Iho on muutenkin puhtaampi, kirkkaampi ja tukkeutuneita ihohuokosia on vähemmän kuin ennen. Minulle tämä tuote on siis ihan napakymppi!



kylmäpuristettu kookosöljy


Tämä monikäyttöinen tuote kuuluu sekä keittiöön että kylpyhuoneeseen. Monet käyttävät kookosöljyä ihovoiteena, mutta itse en pidä sen hitaasta imeytyvyydestä. Itse käytän öljyä mm. silmämeikin poistoon, mutta kaikkein parasta se on hiuksilleni!

Kuopukseni syntyi viime lokakuussa ja olen imettänyt siis pian kymmenen kuukautta. Imetysaikana hiukset ovat olleet karmeassa kunnossa - niitä irtoilee paljon ja ne ovat yhtä takkuuntuvaa höttöä. Harva se päivä selvittelen mystisesti päähäni ilmaantuneita rastoja. Tukan leikkaaminen ei ole vaihtoehto - onneksi kookosöljy auttaa! Hieron öljyä kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan, annan vaikuttaa muutaman tunnin ja pesen pois shampoolla (kaksi vaahdotusta tarvitaan). Sen jälkeen hiukset ovat monta päivää pehmeät ja sileät ja rasvoittuvat hitaammin. Mikään muu aine ei pysty samaan - kokeiltu on kaikkea aina kalliista kampaamotuotteista lähtien.





Laveran mantelimaitoshampoo

Päänahkani on aina ollut arka ja kutiseva. Minulla on ollut ajoittain paljon hilsettä ja hiukset ovat olleet yhtaikaa kuivat ja nopeasti rasvoittuvat. Sopivaa shampoota etsin vuosikausia - ja tulin samalla tuhlanneeksi omaisuuksia tuotteisiin, joita en lopulta pystynyt edes käyttämään - kunnes viime kesänä sellainen löytyi ihan vahingossa. Olimme kesälomalla Berliinissä, enkä ollut viitsinyt pakata ylimääräisiä puteleita mukaani vaan ajattelin ostaa shampoon paikan päältä. Jonkun ison tavaratalon kosmetiikkaosastolla sitten tartuin Laveran mantelimaitoshampoopulloon ajatuksena ostaa joku halpa luonnonkosmetiikkashampoo, jonka luvataan sopivan herkälle hiuspohjalle.

Olin varautunut päänahan räjähtämiseen, sillä edellinen luontaisshampookokeiluni oli ollut täysi katastrofi, mutta kävikin ihan päinvastoin: kutina loppui tyystin ja tukka muuttui pehmeäksi ja hitaammin rasvoittuvaksi helteisestä kesästä huolimatta! Olen käyttänyt shampoota nyt vuoden ja olen edelleen täydellisen tyytyväinen löytööni. Bonuspisteitä aivan ihanasta pullantuoksusta! Myös saman merkin ruusushampoo tuntuisi sopivan minulle (muita en ole kokeillut - vielä).

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa Laveran shampoot eivät ole, sillä mukana on joitakin synteettisiä aineita. Minua se ei haittaa, sillä päänahkani on onnellinen ja silloin olen minäkin.

(kuva: Bionature)


Elysambren tasapainottava hoitoemulsio

Elysambre on suosikki-ihonhoitosarjani. Tuotteet ovat alkoholittomia eivätkä sisällä synteettisiä väri- ja tuoksuaineita eivätkä eteerisiä öljyjä. Täydellisiä herkkikselle siis! Minulla on ollut käytössäni muutama voide, joista tasapainottava hoitoemulsio on osoittautunut parhaaksi. Talveksi otan käyttöön saman sarjan täyteläisemmän hoitovoiteen.

Merkin puhdistustuotteet ovat vielä kokeilematta. Tällä hetkellä käytössäni on Mádaran puhdistusvaahto, johon en ole kovin mieltynyt sen epämiellyttävän tuoksun vuoksi.

*

Muita suosikkituotteitani ovat mm. mineraalimeikkipohjat (täydellistä etsin edelleen), Santen Goji Power -suihkugeeli (ihanan kirpsakka tuoksu!) ja Brilliant Care -hoitoaine sekä Laveran huulipunat ja meikkikynät. Löytämättä on vielä vartalovoide, jonka pitäisi olla pirteän tuoksuinen ja nopeasti imeytyvä. Suosituksia ja vinkkejä saa jättää kommenttilaatikkoon!

5 kommenttia:

  1. Omiin suosikkeihini kuuluu samainen kookosöljy sekä Laveran manteli- ja ruususampoot ja Santen Brilliant Care -hoitoaineet :-) Suolasaippua alkoi kiinnostaa kovasti, tosin kärsin ajoittaisesta perioraalisesta dermatiitista enkä siksi ole varma, että sopisiko tuo omalle iholleni.

    Weledan suihkusaippuat ovat muuten myös kokeilemisen arvoisia, ihanan pehmeitä, eivätkä kuivata ihoa.

    Mitä mineraalimeikkipohjia olet kokeillut ?

    VastaaPoista
  2. Itsellänikin on ajoittain suunympärysihottumaa, yleensä samaan aikaan ruusufinnin kanssa, mutta suolasaippuan käytön aikana ei ole ollut sitäkään. Eli voin suositella - ehkei ihottuman aikana käytettäväksi, mutta kenties sen ehkäisyyn.

    Mineraalimeikeistä olen käyttänyt Everyday Mineralsia, joka oli suosikkini ennen kuin menivät peukaloimaan sen koostumusta ja lisäämään siihen ties mitä. Kokeilussa on ollu myös Meow Cosmetics ja tällä hetkellä käytän jotain Etsystä löydettyä mineraalimeikkipohjaa, jonka merkkiä en muista.

    VastaaPoista
  3. Suolasaippua kuullostaa mielenkiintoiselta, menee varmasti kokeiluun!
    Täällä mies on käyttää kookosöljyä ihovoiteena, itse en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Mulla on vaan vielä rakasta L`Occitanen Verbenaa pullollinen, pitääkin tutkia vähän niiden koostumuksia tarkemmin..

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkeistä! Suolasaippua pääsee kyllä meillä kokeiluun pian! Ja tuo kookosöljy voisi olla ratkaisu juuri samanlaisiin ongelmiin mitä ylempänä kuvailit! nimim. rastapää

    VastaaPoista
  5. Sakura: Itse en pidä öljyisistä ihovoiteista enkä myöskään siitä, millaiseksi kookosöljyn tuoksu muuttuu iholla. Hiuksissa se ei haittaa. L'Occitanen tuotteet taitavat olla aika kemikaalipitoisia, muistelisin...

    Jutta: Kookosöljyhoito kerran viikossa on tahattomasti rastoittuvan pelastus!

    VastaaPoista