tiistai 20. syyskuuta 2011

teetä ja tattarinäkkäriä

Olen rakastunut. Lempeni kohde on tämä:

Ihanaa herkkua. Voisin kuvitella, että tähän raikkaaseen ja silti mausteiseen teehen sopisi makeuttajaksi koivusokeri, jota on ollut tässä jonkin aikaa tarkoitus ostaa.

Toinen suosikkini Yogi Tea -tuoteperheestä on Women's Tea:

Syksyllä on ihanaa lötköillä kotona ja litkiä teetä isosta mukista syysmusiikkia kuunnellen. Tänään teki mieli jotain rouskutettavaa teen kaveriksi, joten tein tattarinäkkäreitä.

Taikinaan hujautin aineita mittaamatta niitä ollenkaan, joten ohje on hyvin summittainen. Tähän settiin tuli näitä aineksia, muitakin voisi käyttää. Mausteeksi sopisivat vaikkapa yrtit, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit, mutta maukasta tuli näinkin. Taikinasta tuli uunipellillinen näkkäriä.

  • tattarijauhoja n. 3 dl
  • seesaminsiemeniä n. 1 dl
  • rouhittuja pellavansiemeniä n. 1 dl
  • mantelijauhoa n. 1 dl
  • suolaa
  • pippuria
  • vettä sen verran, että pystyy vielä sekoittamaan, mutta on kuitenkin taikinamainen
  • agavenektaria n. 1 rkl
  • oliiviöljyä n. 1 rkl
  • kananmuna

Sekoita ainekset, levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 150 asteessa n. tunnin verran tai kunnes taikina on saanut vähän väriä. Jos leipä ei ole vielä kovaa, lämpötilaa voi laskea sataseen tai alle ja jatkaa kypsennystä kunnes toivottu rapeusaste on saavutettu. Kun leipä on valmista, ota pelti uunista ja leikkaa/murra leipä sopiviksi annospaloiksi. Nautiskele luomuvoin tai muun lempilevitteesi kera tai vaikka sellaisenaan. Itse teen tänään vielä hummusta.

edit: Varoitan: näihin tulee himo! Täytyy varmaan tehdä toinen pellillinen huomenna. Lapsillekin maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti