lauantai 3. syyskuuta 2011

Syöpä joka katosi!

Tämä tarina on kirjoitettava tänne, koska se on minulle ja miehelleni varmasti Se ensimmäinen herätys ajattelemaan asioita laajemmin. En nyt välttämättä tätä kirjoittaessani muista ihan jokaista ykistyiskohtaa, mutta ne tärkeimmät kohdat muistan, enkä niitä hevillä unohda.

Sitä on aiemminkin kuullut tarinoita ihmisistä jotka on parantuneet vakavista sairauksista, myös syövästä, erinäisin luontaisin keinoin. Minä olen nuo tarinat pistänyt omaan "tarinoita, tarinoita"-kategoriaan. Mutta sen jälkeen kun tällainen tapaus tapahtuu lähempänä, totuus iskee ihan eri tavalla.

Rakkaan ystävämme sisko sairastui syöpään joitain vuosia sitten. Häntä hoidettiin erinäisin tavoin, länsimaisen lääketieteen keinot olivat lähes kaikki käytössä. Kaikesta hoidosta huolimatta, sisko sai lopulta kuulla sairastavansa terminaalivaiheen syöpää, mitään ei ollut tehtävissä ja elinaikaa ei paljoa luvattu. Lääkärit lähettivät nuoren naisen kotiin, ja käskivät nauttia jäljellä olevasta ajasta, ja rukoilla.

Tilanne oli tietenkin tytölle ja koko häneen perheelleen painajaismainen, mutta ei lannistava kuitenkaan. Yhteisvoimin he ryhtyivät etsimään tietoa, toivonkipinää ja jotain oljenkortta, jos kuitenkin... Tietoa löytyi, erinäisistä vaihtoehtohoidoista. He kiinnostuivat erityisesti kehon emäs-happotasapainosta, ja sen vaikutuksesta syöpäsolujen selvitymiseen. Ohjeiden ja vinkkien mukaisesti, ryhtyi koko perhe ihan uudelle dieetille, osoittaakseen tukensa. Kaikkien arkeen liityi esim shotillinen vehnänorasmehua.

Joitain kuukausia myöhemmin, lääkärit päättivät tutkia tilanteen, ja kuinka ollakaan - missään ei ollut enää mitään viitteitä syövästä! Ja nyt vuosia myöhemmin, tilanne on sama, elämä jatkuu ja se jatkuu syöpävapaana.

Joka kerta kun tätä ajattelen, tunnen onnea ja voimaantumista. Toivoisin niin kovasti että sana leviäisi, ja lujaa. Tarkoitus ei ole vähätellä lääkäreitä ja heidän tekemäänsä arvokasta työtä, vaan tuoda tietoisuuteen vaihtoehtoja. Sitä haluaisi ajatella että voisi elää maailmassa jossa länismainen lääketiede työskentelee rintarinnan vaihtoehtoisten hoitomuotojen kanssa, toisiaan täydentäen, mutta sen verran on tämä idealisti elämästä oppinut että ei kannata odottaa moisen tapahtuvan ihan lähivuosina..

10 kommenttia:

  1. Mä en oo nyt kauheen kiva kommentoija, MUTTA mun täytyy sanoa että syöpää sairastaneen ja siihen kuolleen läheisenä nää ihmetarinat - todelliset tai liioitellut- aina ärsyttää mua. Enkä tarkoita etteikö niitä sais blogeihin kirjoittaa, mutta lämpimästi suosittelen että jos joku tuttava/kaverin sukulainen saa syövän niin ei kannata mainostaa kuinka raakaravinto, mystiset vuorikristallit tai meditaatio paransi jonkun tutun. Mä en nyt tarkoita etteikö vaihtoehtohoidoilla ole merkitystä tai etteikö tällaiset tarinat ole mahdollisia, vaan varoitan ihan että... Äh, nyt mä negistelen ja kuulostan tosi töykeältä, se ei ole tarkoitus.

    Kunhan sanon että kun faija sairastui niin jokainen joka tuli selittämään jostain itupirtelöstä tai hippidieetistä ja niiden parantavasta voimasta sai kyllä kuulla kunniansa....

    VastaaPoista
  2. <3

    Ei tartte aina olla "kiva" ja varsinkaan olla samaa mieltä, musta on hyvä jos on keskustelua.

    Tarkoitus ei ole missään nimessä loukata ketään, varsinkaan ihmisenä joka ei ole läheistään (varsinkin ydiperheeseen kuuluvaa jäsentä) menettänyt. Sydäntä kylmää kun ajattelee miltä se voi tuntua, ilman että tietenkään voi olla mitään aavistustakaan miten musertavaa sen täytyy olla.

    Kuitenkin, en epäile hetkeäkään että mieheni parhaan ystävän sisko, mun ikäinen nainen, olisi kuollut jos ei tätä viimeistä keinoa olisi heille löytynyt. Varsinkin kun kyse ei ole mistään vaan kuulemastani tarinasta, vaan tilanne todella läheltä. Ja kun heidän elämää on seurannut, ja sen jatkumista ennen kaikkea, on mulle lähes mahdotonta olla tästä hiljaa vaan. Jos tämä ei olisi tapahtunut lähipiirissä, olisin varmasti pitänyt tapausta puhtaasti keksittynä, kuten ennen tein.

    Mutta toki, on varmaan myös hyvä tässä tilanteessa todeta että olen samaa mieltä siitä että jos tämän, tai jonkun muun vakavan ja akuutin sairauden diagnoosin saa, tulee kääntyä lääkärin puoleen. Missään nimessä ei ole tarkoitus viestittää että vakava sairaus paranisi "syömällä vähän terveellisemmin".

    VastaaPoista
  3. Joo, ja siis meillä ironista oli että faijan syöpä "puhkesi" kun se lopetti tupakoinnin, juomisen, punaisen lihan syönnin ja siirtyi hiilihydraatittomalle ruokavaliolle...

    Ja mä en epäile tän tapauksen todenperäisyyttä ollenkaan, enkä sen merkitystä mitä ihminen tunkee sisäänsä (siis syö...) noin kokonaisvaltaisesti. Mun mielestä terveellisen ruokavalion merkityksestä ja mahdollisuuksista ei pidä eikä tarvitse olla hiljaa; sen sijaan vaan suosittelen jättämään nämä tarinat kertomatta kun kuulette jonkun sairastuneen syöpään. Voin vannoa että jokaisella on aina kertoa sille sairastuneelle tai sen omaiselle joku kannustava ihmetarina, tai joku neuvo (vähän kun neuvotaan lapsettomia lopettamaan stressaaminen, mutta tässä neuvotaan ajattelemaan myönteisesti niin kasvaimet katoaa tms). Ja tämä ei ole siis vaan mun mielipide vaan todella monen saman läpikäyneen...

    VastaaPoista
  4. Ihmetarinoita saa ja pitää kertoa, mutta tilannetajua olisi toki suotavaa olla (esim. jos tuo Sakuran kirjoitus olisi jossain syöpäsairaiden vertaistukifoorumilla, olisi vihainen palaute todennäköistä ja epäilemättä paikallaankin). Yleisesti ottaen ihmiset eivät arvosta pyytämättä neuvomista muutenkaan, saati tuollaisessa tilanteessa. Mutta sille, joka niitä vaihtoehtoja etsii, on hyvä että niitä löytyy.

    VastaaPoista
  5. Joo, mutta siis vaan sanon että sairastuneille tai heidän läheisilleen ei kannata ihmetarinoita kertoa. Vaikka ne olisi totta. Toisaalta tässä on hyvä, että on avoin blogi ja usein sairastuneet alkavat etsiä myös vaihtoehtohoitoja, ja googlettamalla voi löytyä tämäkin teksti milloin se voi olla kullan arvoinen.

    VastaaPoista
  6. Armis: arvostan mielipidettäsi ja muistan sen aivan varmasti <3 Ja eipä tuollainen ihan heti mieleen tulisi, jos ei kyseinen henkilö nimenomaan kysyisi vaihtoehtojen perään. Nytkin on meillä suvussa yksi vaikea tapaus meneillään, ja sanallakaan ei olla "tuputettu", tai mainittu näitä asioita juuri mainitsemistasi syistä. Toki sitä välillä tuntee syyllisyyttä, varsinkin siksi että henk.koht. en pidä tarinaa enää "ihmeenä" sen jälkeen kun on tutustunut aiheeseen tarkemmin, mutta nämä on henkilökohtaisia uskonasioita ja se asia pitää että en todellakaan halua loukata ketään, varsinkaan ihmistä jolla on jo valmiiksi uskmattoman rankkaa. Olkoot tosiaan nämä jutut siis niille jotka vaihtoehtoja etsii =)

    minka: <3 tuo viimeinen lause on se!

    VastaaPoista
  7. Joo en mäkään itse asiassa pidä tätä "ihmetarinana" vaan ihan siis osoituksena ruokavalion merkityksestä, ja uskon että kaikella sillä prosessoidulla "paskalla" mitä ihmiset syö on pidemmän päälle merkitystä terveyteen kokonaisvaltaisesti. Ja mun mielestä on outoa puhua puhtaan ja terveellisen ruoan kohdalla "vaihtoehdosta", kun kyse on oikeastaan asiasta minkä pitäisi kiinnostaa ihan kaikkia, terveitä tai sairaita. Sitten homeopatia, reikihoidot yms. on sitä "hippitouhua"...

    VastaaPoista
  8. Olen sitä mieltä että myös vakavasti sairaalle pitää antaa toivoa. Jumalalle kaikki on mahdollista. Reiki, meditaatio ym hoidot on paholaisesta. Älkää missään nimessä kääntykö pahan puoleen jos olette avun tarpeessa. Jumala rakastaa myös epäilijöitä. Jokainen on arvokas. Aloittaja kertoi rukoilemisesta, jumala kuuli.

    VastaaPoista
  9. Olen sitä mieltä että myös vakavasti sairaalle pitää antaa toivoa. Jumalalle kaikki on mahdollista. Reiki, meditaatio ym hoidot on paholaisesta. Älkää missään nimessä kääntykö pahan puoleen jos olette avun tarpeessa. Jumala rakastaa myös epäilijöitä. Jokainen on arvokas. Aloittaja kertoi rukoilemisesta, jumala kuuli.

    VastaaPoista
  10. Olen sitä mieltä että myös vakavasti sairaalle pitää antaa toivoa. Jumalalle kaikki on mahdollista. Reiki, meditaatio ym hoidot on paholaisesta. Älkää missään nimessä kääntykö pahan puoleen jos olette avun tarpeessa. Jumala rakastaa myös epäilijöitä. Jokainen on arvokas. Aloittaja kertoi rukoilemisesta, jumala kuuli.

    VastaaPoista