perjantai 12. lokakuuta 2012

Herkku goes vähän terveellisempi herkku

Löysin tällaisen aivan ihanan sivuston, The Alkaline sisters, joka on pullollaan ihania reseptejä. Reseptien lisäksi hymyn huulille tuo kuvat jotka on täynnä väriä ja elinvoimaa antavaa ruokaa. Unohtakaa se Red Bull ja siivet, tästä mä sain päivän kiksit.

Tänään inpiroiduin siis kokkaamaan päivälliseksi tuolta reseptiarkistosta hirssitabboulehia, ja hyvää tuli! Intoa riitti edelleen, joten päätin kokeilla vielä vegaani spelttilettujen tekemistä. No ei sitten mennyt ihan yhtä nappiin, terveisin lukihäiriö. Kananmunaa kun tuossa ei ole, tulee siihen paljon leivinjauhetta. Mä laitoin ruokasoodaa, lopputulos maistui kynsilakanpoistoaineelle. Nam! Tein toisen satsin, ei vegaanisen. Eli kananmuna oli käytössä, ja voi, mutta muuten käytin noita samoja aineksia, spelttijauhoja, mantelimaitoa ja agavea makeutukseen. NAM! Sanoinkin miehelle että eipä ole mitään syytä enään lettujen teossa käyttää valkoisia vehnäjauhoja tai valkoista sokeria kun näin hyvää tulee tällä tavalla :)




2 kommenttia:

  1. Voi, täytyykin käydä ostamassa aineksia, olis hyvä kokeilla! Mulla kun vehnäjauhot tekee heti sellasen paisumisefektin että! Nousi ihan sylki suuhun kun on niin pitkä aika lettujen syömisestä :D

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti olet päässyt testailemaan tätä herkkua jo :) Mä tein Alkaline sistersin vinkistä myös version mihin lisättiin jäiset mustikat letun päälle kun taikina on kaadettu pannuun, niin että uppoavat hyvin taikinaan. Hyvää sekin!

    VastaaPoista