tiistai 24. huhtikuuta 2012

Shoppailua

.. ja nyt en puhu Hulluista Päivistä vaikka sielläkin tuli pyörähdettyä viime viikon aikana. Aina se kaduttaa kun astuu ovesta sisään, mutta niin ihanat ja mukavat kengät sain kotiutettua että ei voi valittaa.

Otsikko nyt kuitenkin liittyy ennemmin ruokaostoksiin. Mies vapautti mut tänään viettämään iltapäivää kädet vapaana, ja päätin että iltapäiväretken kohde on Toivo-kauppa Sellossa. Kyseessä luomu- ja lähiruokaa myyvä ihastuttava pikkuliike. Valikoima ei ole suuri kun ei tilakaan sitä ole, mutta ainakin itselleni oleellisia ja mielenkiintoisia juttuja löysin tänään runsaasti.

Omaan kauppakassiin pääsi paksu nippu luomuparsaa (ulkomailta), luomumansikoita pieni rasiallinen (nämäkin ulkomailta), luomutomaatteja muistaakseni Ikaalisista, kuivattuja ruislastuja hummuksen kanssa syötäväksi, raakamaidosta valmistettua leipäjuustoa, luomumehuja pienissä lasipurkeissa ja Crustumin rapea jätticookie. Hyllyssä oli aika houkuttelevan näköisiä leipiä myös.

Keittiöidioottina jouduin kysymään miten parsa valmistetaan, ja siltä varalta että joku muukin on "hieman" uusavuton keittiössä, niin tässä saamani ohje (meillä ei ole parsakattilaa):

1. Kuivat päät ("juuri") napsautetaan irti
2. Vettä kiehumaan ja suolaa sekaan
3. Lisätään parsat. Jos ei mahdu kokonaisina, niin puolitetaan
4. Annetaan kiehua 5-7 minuuttia, kunnes ovat "al dente"
5. Tarjoillaan tietenkin perinteisesti voin kera

Aion kokeilla, laitan todistusaineistoa näytille ;)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Toivo taitaa olla uusi kauppa, tai ainakaan sitä ei ollut siellä silloin kun minä siellä vielä ahkerasti asioin. Muutimme pois reilu vuosi sitten.

    VastaaPoista
  2. On tuo juu uudenpuoleinen pulju, taisi olla viime vuoden lopulla avattu. Ihan mahtava lisäys Sellon repertoariin mielestäni =)

    VastaaPoista