torstai 15. joulukuuta 2011

Projekti piltille mahdollisimman vähän Pilttiä vol 2

Oma syöminen on retuperällä, joten puhutaan asioista jotka ei ole :D Ei tässä nyt itsekään ole ryhdytty einesruokailuun light-limulla, mutta rytmi on kadoksissa enkä pidä läheskään yhtä hyvää huolta omista syömisistä kun tytön murkinoista. Tekosyytä ei ole, olen laiska vaikka usein voisin vaan ottaa itselleni samalla sapuskaa/välipalaa kun tyttö syö...

Mutta asiaan. Muistan miettineeni miten ikinä saa 5 ruokailua mahtumaan pienen ihmisen päivään, mutta eipä siinä sitten kumminkaan mitään ongelmaa ole. Tytön päivä alkaa useimmiten luomuviilillä. Lounas on joko höyrytettyjä kasviksia tai esim pastaa. Kasviksista olen kokeillut sekä luomua tuoretta, että peruspakasteita. Repertoaarissa on parsakaali, kukkakaali, herneet, vihreät pavut, maissi, bataatti ja porkkana. Pyrin aina pitämään huolta että mukana on jotain proteiinipitoista. Joskus kaveriksi tulee raejuusto. Avokadoa tarjoan myös, mutta ikävä kyllä se ei enää ole suuri suosikki. Nyt olen jonkun viikon kaatanut lorauksen luomua oliiviöljyä annoksen päälle. Tämä on ruokaa jota tyttö syö käsin. Tosin toivottavasti ei montaa vuotta, ottimet mielellään jossain vaiheessa käyttöön ;)

Toisen lämmin on sitten yleensä samaa kun minä/me vanhemmat syödään. Aiemmin toinen ateria oli useimmiten purkista. Yksi kotiruokasuosikki on täysjyvä luomupasta tomaatti-mozzarellakastikkeella. Tähän annokseen lisään tytölle kalkkunaa. Bolognese on huikea hitti. Eilen syötiin bulgaria ja quinoaa, johon mies lisää vähän kevyesti paistettua paprikaa ja sipulia. Nokare ranskankermaa päälle ja kaveriksi vähän hyvää lihaa. Tämä oli tytönkin mielestä hyvä homma!

Välipalalla on useimmiten marjoja tai luomukiiviä, enemmän voisi varmaan vaihtelua harrastaa. Iltapalalla on myös marjoja, iiiiison spelttipuuroannoksen mukana. Puuro uppoaa, mutta ne marjat! Kaikki mitä tyttö on kokeillut, on uponnut jättimenestyksellä. Mansikat, vadelmat, tyrnimarjat, karpalot ja varsinkin mustaviinimarjat - parasta mitä pikkuneiti tietää. Tätä onkin tarkoitus hyödyntää ja tarjota näitä herkkuna mahdollisimman pitkään karkkien yms sijaan.

Tällaisena erittäin menevänä perheenä, tulee kuitenkin niitä purkkejakin tarjottua, ja naposteltavaa. Ja myös tänään sai tyttö purkkiruokaa, en jaksanut kokata. Suosin aina luomuversioita näissä valinnoissa. Naposteltavista mukana kulkevista herkuista viimeisin hitti on Hippin riisikakut.

Kaiken kaikkiaan menee tällä saralla ihan mukavasti. Olen todella iloinen että ollaan vaiheessa jossa tyttö voi syödä meidän kanssa samoja ruokia, ja on todella ihanaa antaa tytön tutustua makujen maailmaan. Pakastekasviksia käytän varmasti myös jatkossa, varsinkin koska meille kotiutuu monta kiloa luomuja pakastevihanneksia. Olen ymmärtänyt että pakastevihanneksissa usein säilyy ravintoaineet hyvin, siksi ne ovat käytössä olleet. Lihoja voisi ottaa monipuolisemmin käyttöön, ja meikäläisen pitäisiä ryhdistäytyä kokkauspuolella ja jaksa lounaalle loihtia herkkuja jotka maistuu sekä pikkuiselle että mammalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti