maanantai 20. helmikuuta 2012

viljaton pulla

Kuopuksellamme on ilmeisesti vilja-allergia, joten kauden herkkua, laskiaispullaa, ei hänelle voinut ihan perinteisenä versiona tarjota. Kehittelin pullasta pikaisesti viljattoman, kevyesti makeutetun ja rutkasti terveellisemmän version, joka maistuu näemmä myös esikoiselle - pullat ovat salaperäisesti huvenneet lautaselta, joten kuvia ei taaskaan ole tarjolla. Mutta reseptin saatte!

  • Pussi tai pari manteleita
  • kourallinen auringonkukansiemeniä
  • kourallinen seesaminsiemeniä
  • kourallinen hasselpähkinöitä
  • ripaus psylliumia
  • 1-2 rkl lucumaa
  • 1-2 rkl agavenektaria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1-2 rkl turkkilaista jugurttia
  • omenasosetta
  • 1 muna
  • ripaus laatusuolaa
  • vaniljaa
  • kardemummaa
  • kanelia
  • öljyä

Hienonna mantelit, pähkinät ja siemenet jauhoksi. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää vettä sen verran että saat notkean taikinan, jota pystyy vielä puuhaarukalla sekoittamaan. Lusikoi taikina pulliksi uunipellille ja paista 175-200 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laskiaispullat täydennetään tietysti luomukermalla ja vapaavalintaisella täytteellä, oli se sitten hilloa, mantelimassaa tai molempia - tai jotain ihan muuta. Arkipullana menee ihan sellaisenaankin.

1 kommentti:

  1. Aiaiaioioioi! Tätä pitäisi kokeilla vaikka laskiainen olisikin jo vähän passé..

    VastaaPoista