- Pussi tai pari manteleita
- kourallinen auringonkukansiemeniä
- kourallinen seesaminsiemeniä
- kourallinen hasselpähkinöitä
- ripaus psylliumia
- 1-2 rkl lucumaa
- 1-2 rkl agavenektaria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1-2 rkl turkkilaista jugurttia
- omenasosetta
- 1 muna
- ripaus laatusuolaa
- vaniljaa
- kardemummaa
- kanelia
- öljyä
Hienonna mantelit, pähkinät ja siemenet jauhoksi. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää vettä sen verran että saat notkean taikinan, jota pystyy vielä puuhaarukalla sekoittamaan. Lusikoi taikina pulliksi uunipellille ja paista 175-200 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laskiaispullat täydennetään tietysti luomukermalla ja vapaavalintaisella täytteellä, oli se sitten hilloa, mantelimassaa tai molempia - tai jotain ihan muuta. Arkipullana menee ihan sellaisenaankin.
Aiaiaioioioi! Tätä pitäisi kokeilla vaikka laskiainen olisikin jo vähän passé..
VastaaPoista