tiistai 18. lokakuuta 2011

siemenleipäset

Menin taas hölmöyksissäni ostamaan ruisnäkkileipää ja nyt olen kärsinyt seurauksista. Note to self: EI ENÄÄ!

Vastaiskuksi ruishölmöilylle ja ratkaisuksi leivänkaipuuseen leivoskelin äsken siemensämpylöitä, joista tulikin vallan mainioita. Resepti on taas "sinne päin", mitään en mittaillut... Taikinasta tuli viisi sämpylää, jotka sai hyvin halkaistua.

  • 100 g pussillinen kuorellisia manteleita jauhettuna tai valmista mantelijauhoa vastaava määrä
  • hujaus pellavansiemeniä (ehkä desi?)
  • toinen hujaus kurpitsansiemeniä
  • puolisen desiä tattarijauhoa
  • nokare tahinia (kukkurainen teelusikallinen)
  • suolaa maun mukaan
  • n. ½ tl psylliumia
  • n. ½ tl leivinjauhetta (enemmänkin olisi voinut laittaa)
  • n. ½ rkl agavenektaria
  • 2 munaa
  • luraus oliiviöljyä
  • vettä sen verran, että taikina on kiinteähköä mutta kuitenkin puuhaarukalla sekoitettavissa

Nostele taikina lusikalla pellille sopivan kokoisiksi nokareiksi, paista 200 asteessa kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Kuvia ei ole, sillä kameramme on huollossa. Toivottavasti seuraavista leipomuksista sitten! Ensi viikolla juhlistamme lasten syntymäpäiviä ja juhlapöytään olen ajatellut leipoa paitsi perinteisen synttärikakun, myös terveellisemmän viljattoman vaihtoehdon. Ja ehkä voisin pyöräyttää muutaman satsin raakasuklaatakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti