perjantai 16. maaliskuuta 2012

harmaan aamun ihana piristys

Keittiökameleontissa oli taas niin houkuttelevan näköinen herkku, että oli pakko tehdä oma versio. Siitä tosin tuli vähän arkisempi, sillä papaijaa ei meidän lähikaupastamme löytynyt. Herkullista silti, ihan sorbettia!Soseutin kulhossa sauvasekoittimella seuraavat ainekset:
  • jäisiä marjoja (puolukoita, mustikoita ja mansikoita)
  • avokado
  • omena
  • agavenektaria
  • Madre Labsin C-vitamiinijauhetta
Tykkään piilottaa avokadoa tällaisiin raikkaan marjaisiin herkkuihin, mutta esim. raakaleivonnaisissa en siitä pidä. Suklaan kanssa avokadosta tulee aivan liian raskasta ja minua alkaa ällöttää (peruja kuopuksen odotuksen alkumetreiltä, kun pahoinvointi oli tosi voimakasta ja avokadosta jäi trauma...). Makeissa jälkiruoissa avokado maistuu helposti liikaa läpi. Guacamolesta tykkään ja syön avokadoa levitteenä siemenleivän päällä ja paloina salaatissa. Ja smoothieissa avokado on ehdoton!

Oletteko muuten huomanneet, että alkaa todella olla kevät? Ensi viikolla siirretään kellot kesäaikaan. Sitten ollaankin jo melkein huhtikuussa!

1 kommentti:

  1. Onpa raikkaan näköistä!
    Avokado on kyllä mulla yksi suuri herkku. Harmittaa aina sekoittaa sitä mihinkään, kun nautin siitä ihan sellaisenaan ja lisukkeena niin paljon. Parhaimmillaan kyllä guacamolessa =)

    VastaaPoista